SCREENX | Webseite

SCREENX

CINESTAR VAM EKSKLUZIVNO PREDSTAVLJA SCREENX – U CINESTARU MALL OF SPLIT!

ScreenX je prvi svjetski multi-projekcijski kino format u kojem je platno prošireno lijevo i desno od centralnog dijela što gledatelju omogućuje 270 stupnjeva panoramskog doživljaja filma. Takozvano “kino bez granica” za posjetitelja predstavlja gledanje filma izvan uobičajenih okvira i doživljaj koji će još dugo pamtiti.

ScreenX donosi novu razinu uživljavanja i pripovijedanja filmskoj publici. Tehnologija iz godine u godinu ide korak naprijed, CineStar vjerno prati sve svjetske novitete i u Hrvatsku donosi one najbolje. Uz već postojeći 4DX i IMAX®, ljestvicu pomiče najnovijim formatom koji je prvo upoznala publika u Splitu, a uskoro i u Zagrebu. Hrvatska je na taj način ušla u ScreenX obitelj koja broji 67 zemalja, više od 360 kino dvorana i preko 70 000 sjedala.  

Gledajući film u ScreenX-u, posjetitelj je u središtu slike i time se postiže ekspanzivno panoramsko iskustvo gledanja. Korištenjem bočnih zidova kina i njihovim pretvaranjem u produžetak glavnog platna, priča se prenosi uvjerljivije, što rezultira dodatnim „uvlačenjem“ publike u film. CineStar koristi najnapredniju WallScreen tehnologiju s više svjetline i većim spektrom boja na bočnim zidovima. ScreenX tako intenzivira doživljaj filma, a vrijeme projiciranja tog posebnog efekta od 270 stupnjeva razlikuje se od naslova do naslova. Odabir scena radi se vrlo ciljano kako bi bilo koji trenutak, od onog emotivnog ili akcijskog, doživio svoju punu snagu i izazvao još veći efekt koristeći bočna platna.

Za potrebe projekcije u ovom formatu koristi se više dodatnih projektora uključujući strop dvorane, proširujući film na bočne stijenke dvorane. Na taj način scene zauzimaju veći dio vidnog polja koje osvaja publiku kroz uvećanu perspektivu i s više vizualnog sadržaja. Osim proširenog platna i dodatnih projektora,  dvoranom su strateški postavljeni i audio sustavi i zvučnici za još bolji auditivni doživljaj. Inovativna tehnologija ScreenX-a  senzacija je za sve ljubitelje sedme umjetnosti i kina.

Jedan od prvih naslova koje publika može gledati u ovom formatu su “Marveli”, a od 23. studenog i povijesni akcijski spektakl Ridleya Scotta “Napoleon”. Od četvrtka, 7. prosinca, na program novog formata dolazi i čudesni božićni film za cijelu obitelj “Wonka”, a od 21. prosinca zavladat će “Aquaman i izgubljeno kraljevstvo” – nastavak jednog od najuspješnijih DC filmova svih vremena.

Vidimo se u prvoj ScreenX dvorani u Hrvatskoj – samo u CineStaru Mall of Split!